Total Pageviews

Monday, August 20, 2012

Diploma on Nutritional Advice: Dieta Alcalina: Olga Lazin

Olga Lazin:






CE ESTE DIETA ALCALINA?

Dieta alcalina se bazeaza pe un consum predominant al alimentelor alcaline.
Astfel este indicat ca 75% din alimentele consumate zilnic sa fie alcaline, iar 25% sa fie acide.

 

DIETA ALCALINA – ALIMENTELE ALCALINE

Alimentele alcaline permise in dieta alcalina

FRUCTE ALCALINE:


§  Banana
§  Lamaie
§  Cirese
§  Citrice de orice fel
§  Pepene
§  Mar
§  Caise
§  Piersici
§  Avocado
§  Mango
§  Nectarine
§  Struguri
§  Fructe de padure
§  Nuci;
§  Migdale;
§  Castane;
§  Caju si alte fructe oleaginoase;
§  Pepene galben si pepene rosu;
LEGUME ALCALINE
§  Varza
§  Vinete
§  Castravete
§  Ceapa
§  Dovlecel
§  Ciuperci
§  Gulie
§  Mazare
§  Morcov
§  Ridichi
§  Usturoi
§  Salata verde
§  Urzici
§  Spanac
§  Telina
CONDIMENTE ALCALINE:
§  Marar
§  Patrunjel;
§  Flori comestibile;
§  Pastarnac;
§  Boabe de mustar;
§  Sare de mare
§  Ardei iute;
§  Ginger;
§  Ghimbir;
§  cimbru;
§  busuioc;
§  dafin;
§  bicarbonat de bucatarie;
ALTE ALIMENTE ALCALINE:

§  Carne de pui;
§  Lactate;
§  Branzeturi;
§  Alge de mare;
§  Fructe de mare;
§  Spirulina;
§  Ceaiuri de plante neindulcite;
§  Uleiuri extravirgine;
§  Probiotice;

ALIMENTE INDICATE A FI CONSUMATE CU MODERATIE, FIIND MAI ACIDE:
§  Oua;
§  Carne de peste
§  Carne de porc;
§  Carne de vita;
§  Carne de vanat;
§  Lapte de soia;
§  Nuca de cocos;
§  Porumb si malai;
§  Grapefruit;
§  Cartofi;
§  Fructe uscate;
§  Alimente dulci;
§  orez
§  capsuni
§  rosii
§  mezeluri;
§  struguri;
§  prune uscate;
§  Otet.
Este indicat sa evitati preparatele prajite, fainoasele din faina alba (paine alba, paste) si cele care contin mult zahar. Vegetalele sunt indicate a fi consumate crude, in stare proaspata, acolo unde este posibil.

 

Daca Aveti nevoie de salata frantuzeasca pt. vara.
§  2 cartofi mari; O ceapa;
§  Doi morcovi, usturoi
§  Un pahar de vin alb foarte aromat;
§  O lingurita de zeama de lamaie;
2 linguri ulei de masline extravirgin

Mod de preparare
Fierbeti cartofii in coaja, apoi ii decojiti si ii taiati cuburi medii. Odata cu cartofii fierbeti si morcovii, pe care ii taiati apoi in rondele. Imediat cum sunt calde legumele puneti putina sare fina, putin piper (dupa gust) si turnati paharul cu vin. Asteptati apoi 10 minute ca vinul sa se absoarba complet in legume.
Intre timp tocati ceapa rondele si pisati catelul de usturoi. Adaugati peste usturoiul pisat ulei treptat, mestecand continuu, obtineti o maioneza in final. Apoi adaugati treptat zeama de lamaie, sa nu se taie maioneza.
Adaugati la final peste cartofi si morcovi ceapa si maioneza. Amestecati delicat si serviti rece.
B. salata #2
§  Busuioc verde, cateva frunze,
§  Branza sortiment frantuzesc;
§  1 Ardei gras;
§  1 ceapa mica;
§  Rosii cherry 3-4;
§  O ceasca de masline verzi;
§  Sare si piper dupa gust;
§  O lingura de ulei de masline
 Description: alata frantuzeasca
Se taie rosiile cherri in jumatate, trei felii groase de branza se taie cuburi. Ardeiul gras si ceapa se taie rondele. Maslinele se taie cercuri (pentru estetica salatei), iar frunzele de busuioc se taie marunt, marunt.
Se adauga prima data ceapa, apoi branza si apoi busuiocul (pentru imbinarea aromelor si aderenta busuiocului la branza). Apoi ardeiul si o parte din rosii (restul se pastreaza pentru ornare), precum si jumatate din masline, se pune sarea, piperul si uleiul. Se amesteca bine, apoi se orneaza cu restul rosiilor si maslinelor.
 



jamonIBERICO cel mai scump;=SUNCA.

Description: n sandwich cu sunca, va rog, ca sunt mahmur!Galerie foto (1) HAM SANDWICH;
Description: http://content.ad20.net/Storage/0_0/blank.gif

E dovedit stiintific: un sandwich cu sunculita prajita este eficient pentru combaterea mahmurelii, afirma oamenii de stiinta britanici de la Universitatea din Newcastel, explicandu-ne si de ce.
Conform cercetarilor efectuate de ei, abuzul de alcool reduce cantitatea de neurotrasmitatori din creier, iar aminoacizii proveniti din proteinele suncii corecteaza acest deficit, ceea ce ajuta la limpezirea mintii. Consumarea unui “bacon sandwich” furnizeaza corpului proteine, grasimi si carbohidrati, stimuland metabolismul, ceea ce permite organismului sa metabolizeze mai repede si alcoolul din sange si, astfel, sa scape de el.
CUM SA EVITAM BALONAREA

Ceea ce trebuie tu sa stii este faptul ca, mai mult decat in cazul altor afectiuni, tratamentele naturiste, infuziile de menta, decocturile sau ceaiurile de plante, au sorti mari de izbanda si de tratare a balonarii. In cazul in care te confrunti cu aceasta problema, iata cateva modalitati prin care iti poti aminti de balonare ca de un vis urat:
Intotdeauna este mai usor sa previi decat sa tratezi, asa ca ar trebui sa fii foarte atenta si pretentioasa cu dieta ta. Asigura-te ca excluzi din ea alimente care favorizeaza instalarea senzatiei de balonare precum ceapa, varza, conopida, fasole, produse alimentare pe baza de cofeina, prajeli sau alimente tip fast-food. Renunta la bauturile carbogazoase (chiar si la apa minerala acidulata) in favoarea celor decarbogazificate sau a apei plate. 
Fructele si legumele ar trebui sa nu lipseasca nici ele din alimentatia ta, insa opteaza pentru cele mai putin acide, mai putin dulci si continand o cantitate semnificativa de fibre. 

• Invata-te sa mesteci cu atentie fiecare imbucatura. Astfel, alimentele ajung mai usor in stomac, unde se produce o enzima, ce faciliteaza digestia.
• Mesteca rar, asa eviti golurile de aer, care produc balonarea.
• Bea zilnic cel putin 2 litri de apa intre mese. Imbunatateste functia renala si elimina totodata si toxinele. Evita bauturile carbogazoase!
• Atentie la alimentele bogate in fibre, de exemplu la cereale, care constipa organismul.
Consuma cat de des poti un pahar de suc de fructe, te vei simti cu mult mai bine!
Legumele pot fi digerate mai usor daca se lasa in apa pe parcursul unei nopti, iar apoi se gatesc la foc mic.
• Daca ai probleme gastrice, poti sa le combati,
cu capsule naturale de marar sau carbon activ, sau prin infuzii de menta.
In zilele premergatoare menstruatiei, se produce o importanta retinere de lichide. Pentru a o combate, bea minim 2 litri de apa zilnic, ce te ajuta sa elimini toxinele.
Evita diureticele, care pot provoca pierderea de micronutrienti, foarte importanti pentru sanatate.
• Evita sarea in exces si alimentele bogate in ea. Natriul din sare permite pastrarea apei in celulele din organism, cauzand binecunoscuta senzatie de balonare.
• Exercitiile fizice regulate imbunatesc tranzitul intestinal • Stresul este si el un factor negativ, ce afecteaza procesul digestiv si poate influenta aparitia stomacului umflat.

SUC: SMOOTHIE CU PEPENE GALBEN, VERDE SI LAMAIE


Aceasta reteta de smoothie este recomandata vara pentru ca are un continut mare de apa, hidrateaza organismul, calmeaza stomacul si curata rinichii. Cel mai bine, pentru a beneficia si de pulpa pepenelui, va recomandam sa adaugati bucatele de pepene in blender, sa adaugati sucul de lamaie si sa mixati pana cand obtineti sucul. Este foarte bine sa fie consumat imediat dupa ce a fost facut pentru a nu-si pierde proprietatile.
NU GLUTEN < NU LAPTE:
Alte cauze: 
Pentru a scapa de balonare ar trebui sa reduci utilizarea antibioticelor, dulciurilor si a consumului de sare. Antibioticele sunt cunoscute pentru ca determina balonarea excesiva a stomacului. Ele distrug bacteriile inofensive prezente in mod normal in 
tractul digestiv ce ajuta la digerarea alimentelor. 

Pilulele contraceptive, de asemenea, cauzeaza balonarea. Alimentele dulci si bogate in grasimi sunt una dintre cauzele principale ale tulburarilor stomacului. Incearca sa reduci consumul lor. Ai grija si la aportul de sare.

Iata cateva cai de atac impotriva balonarii:

1. Consuma alimente ce contin fibre, precum legume proaspete, cereale. O 
dieta bogata in fibre elimina constipatia si conduce la un nivel mai scazut al gazului.

2. Multe persoane si in special copiii consuma chipsuri si fast-food fara sa stie cat de daunatoare sunt pentru sanatate. Ele contribuie si la cresterea ratei de balonare, asa ca este indicat sa le eviti.

3. Consuma alimente ce contin potasiu. De exemplu: ciupercile, varza, conopida, sparanghelul. Acestea ajuta la scaderea nivelului de sodiu din organism. Cu cat mai putin sodiu (sare) consumi, cu atat mai repede vei scapa de balonare.

4. Consuma iaurturi probiotice sau ceai de menta care elimina disconfortul.
1.        Astfel, este necesar sa bei inainte de micul dejun, un pahar cu apa in care adaugi zeama unei lamai. Acest proces te va ajuta la eliminarea toxinelor acumulate in organism. 
2. Vitaminele B6 si E sunt si ele de un real folos. 
3. Dat fiind ca balonarea apare ca urmare a gazelor intestinale si a retentiei de lichide, este indicat sa consumi zilnic cei doi litri de apa.
4. Fa infuzii de tei, menta, cimbru, anason sau rozmarin. Sa ai mereu la indemana in calatoriile tale macar unul dintre aceste ceaiuri.
2.        (consuma legume proaspete. 
6. Evita neaparat chipsurile si mancarea de la fast-food.

8. De asemenea, consumul iaurturilor probiotice favorizeaza eliminarea disconfortului.
9. Fereste-te pe cat se poate de excesul de cofeina si incearca sa nu bei mai mult de doua cafele pe zi.
10. Nu manca niciodata fructe proaspete decat dupa ce a trecut un interval de timp de cel putin o ora dupa masa. 

CONSUMUL DE APA IN DIETA ALCALINA
3.        In dieta alcalina se recomanda sa consumati apa in proportie de 80% din lichidele zilnice. Apa trebuie sa fie la un pH cat mai mare (deci cat mai alcalin) 8.0 pH ADICA, de aceea este recomandat sa achizitionati un filtru de apa pentru bucatarie, filtru care creste si pH-ul apei. REAL WATER






'via Blog this'

Dieta Alcalina: Olga Lazin

Olga Lazin:



CE ESTE DIETA ALCALINA?

Dieta alcalina se bazeaza pe un consum predominant al alimentelor alcaline.
Astfel este indicat ca 75% din alimentele consumate zilnic sa fie alcaline, iar 25% sa fie acide.

 

DIETA ALCALINA – ALIMENTELE ALCALINE

Alimentele alcaline permise in dieta alcalina

FRUCTE ALCALINE:


§  Banana
§  Lamaie
§  Cirese
§  Citrice de orice fel
§  Pepene
§  Mar
§  Caise
§  Piersici
§  Avocado
§  Mango
§  Nectarine
§  Struguri
§  Fructe de padure
§  Nuci;
§  Migdale;
§  Castane;
§  Caju si alte fructe oleaginoase;
§  Pepene galben si pepene rosu;
LEGUME ALCALINE
§  Varza
§  Vinete
§  Castravete
§  Ceapa
§  Dovlecel
§  Ciuperci
§  Gulie
§  Mazare
§  Morcov
§  Ridichi
§  Usturoi
§  Salata verde
§  Urzici
§  Spanac
§  Telina
CONDIMENTE ALCALINE:
§  Marar
§  Patrunjel;
§  Flori comestibile;
§  Pastarnac;
§  Boabe de mustar;
§  Sare de mare
§  Ardei iute;
§  Ginger;
§  Ghimbir;
§  cimbru;
§  busuioc;
§  dafin;
§  bicarbonat de bucatarie;
ALTE ALIMENTE ALCALINE:

§  Carne de pui;
§  Lactate;
§  Branzeturi;
§  Alge de mare;
§  Fructe de mare;
§  Spirulina;
§  Ceaiuri de plante neindulcite;
§  Uleiuri extravirgine;
§  Probiotice;

ALIMENTE INDICATE A FI CONSUMATE CU MODERATIE, FIIND MAI ACIDE:
§  Oua;
§  Carne de peste
§  Carne de porc;
§  Carne de vita;
§  Carne de vanat;
§  Lapte de soia;
§  Nuca de cocos;
§  Porumb si malai;
§  Grapefruit;
§  Cartofi;
§  Fructe uscate;
§  Alimente dulci;
§  orez
§  capsuni
§  rosii
§  mezeluri;
§  struguri;
§  prune uscate;
§  Otet.
Este indicat sa evitati preparatele prajite, fainoasele din faina alba (paine alba, paste) si cele care contin mult zahar. Vegetalele sunt indicate a fi consumate crude, in stare proaspata, acolo unde este posibil.

 

Daca Aveti nevoie de salata frantuzeasca pt. vara.
§  2 cartofi mari; O ceapa;
§  Doi morcovi, usturoi
§  Un pahar de vin alb foarte aromat;
§  O lingurita de zeama de lamaie;
2 linguri ulei de masline extravirgin

Mod de preparare
Fierbeti cartofii in coaja, apoi ii decojiti si ii taiati cuburi medii. Odata cu cartofii fierbeti si morcovii, pe care ii taiati apoi in rondele. Imediat cum sunt calde legumele puneti putina sare fina, putin piper (dupa gust) si turnati paharul cu vin. Asteptati apoi 10 minute ca vinul sa se absoarba complet in legume.
Intre timp tocati ceapa rondele si pisati catelul de usturoi. Adaugati peste usturoiul pisat ulei treptat, mestecand continuu, obtineti o maioneza in final. Apoi adaugati treptat zeama de lamaie, sa nu se taie maioneza.
Adaugati la final peste cartofi si morcovi ceapa si maioneza. Amestecati delicat si serviti rece.
B. salata #2
§  Busuioc verde, cateva frunze,
§  Branza sortiment frantuzesc;
§  1 Ardei gras;
§  1 ceapa mica;
§  Rosii cherry 3-4;
§  O ceasca de masline verzi;
§  Sare si piper dupa gust;
§  O lingura de ulei de masline
 Description: alata frantuzeasca
Se taie rosiile cherri in jumatate, trei felii groase de branza se taie cuburi. Ardeiul gras si ceapa se taie rondele. Maslinele se taie cercuri (pentru estetica salatei), iar frunzele de busuioc se taie marunt, marunt.
Se adauga prima data ceapa, apoi branza si apoi busuiocul (pentru imbinarea aromelor si aderenta busuiocului la branza). Apoi ardeiul si o parte din rosii (restul se pastreaza pentru ornare), precum si jumatate din masline, se pune sarea, piperul si uleiul. Se amesteca bine, apoi se orneaza cu restul rosiilor si maslinelor.
 



jamonIBERICO cel mai scump;=SUNCA.

Description: n sandwich cu sunca, va rog, ca sunt mahmur!Galerie foto (1) HAM SANDWICH;
Description: http://content.ad20.net/Storage/0_0/blank.gif

E dovedit stiintific: un sandwich cu sunculita prajita este eficient pentru combaterea mahmurelii, afirma oamenii de stiinta britanici de la Universitatea din Newcastel, explicandu-ne si de ce.
Conform cercetarilor efectuate de ei, abuzul de alcool reduce cantitatea de neurotrasmitatori din creier, iar aminoacizii proveniti din proteinele suncii corecteaza acest deficit, ceea ce ajuta la limpezirea mintii. Consumarea unui “bacon sandwich” furnizeaza corpului proteine, grasimi si carbohidrati, stimuland metabolismul, ceea ce permite organismului sa metabolizeze mai repede si alcoolul din sange si, astfel, sa scape de el.
CUM SA EVITAM BALONAREA

Ceea ce trebuie tu sa stii este faptul ca, mai mult decat in cazul altor afectiuni, tratamentele naturiste, infuziile de menta, decocturile sau ceaiurile de plante, au sorti mari de izbanda si de tratare a balonarii. In cazul in care te confrunti cu aceasta problema, iata cateva modalitati prin care iti poti aminti de balonare ca de un vis urat:
Intotdeauna este mai usor sa previi decat sa tratezi, asa ca ar trebui sa fii foarte atenta si pretentioasa cu dieta ta. Asigura-te ca excluzi din ea alimente care favorizeaza instalarea senzatiei de balonare precum ceapa, varza, conopida, fasole, produse alimentare pe baza de cofeina, prajeli sau alimente tip fast-food. Renunta la bauturile carbogazoase (chiar si la apa minerala acidulata) in favoarea celor decarbogazificate sau a apei plate. 
Fructele si legumele ar trebui sa nu lipseasca nici ele din alimentatia ta, insa opteaza pentru cele mai putin acide, mai putin dulci si continand o cantitate semnificativa de fibre. 

• Invata-te sa mesteci cu atentie fiecare imbucatura. Astfel, alimentele ajung mai usor in stomac, unde se produce o enzima, ce faciliteaza digestia.
• Mesteca rar, asa eviti golurile de aer, care produc balonarea.
• Bea zilnic cel putin 2 litri de apa intre mese. Imbunatateste functia renala si elimina totodata si toxinele. Evita bauturile carbogazoase!
• Atentie la alimentele bogate in fibre, de exemplu la cereale, care constipa organismul.
Consuma cat de des poti un pahar de suc de fructe, te vei simti cu mult mai bine!
Legumele pot fi digerate mai usor daca se lasa in apa pe parcursul unei nopti, iar apoi se gatesc la foc mic.
• Daca ai probleme gastrice, poti sa le combati,
cu capsule naturale de marar sau carbon activ, sau prin infuzii de menta.
In zilele premergatoare menstruatiei, se produce o importanta retinere de lichide. Pentru a o combate, bea minim 2 litri de apa zilnic, ce te ajuta sa elimini toxinele.
Evita diureticele, care pot provoca pierderea de micronutrienti, foarte importanti pentru sanatate.
• Evita sarea in exces si alimentele bogate in ea. Natriul din sare permite pastrarea apei in celulele din organism, cauzand binecunoscuta senzatie de balonare.
• Exercitiile fizice regulate imbunatesc tranzitul intestinal • Stresul este si el un factor negativ, ce afecteaza procesul digestiv si poate influenta aparitia stomacului umflat.

SUC: SMOOTHIE CU PEPENE GALBEN, VERDE SI LAMAIE


Aceasta reteta de smoothie este recomandata vara pentru ca are un continut mare de apa, hidrateaza organismul, calmeaza stomacul si curata rinichii. Cel mai bine, pentru a beneficia si de pulpa pepenelui, va recomandam sa adaugati bucatele de pepene in blender, sa adaugati sucul de lamaie si sa mixati pana cand obtineti sucul. Este foarte bine sa fie consumat imediat dupa ce a fost facut pentru a nu-si pierde proprietatile.
NU GLUTEN < NU LAPTE:
Alte cauze: 
Pentru a scapa de balonare ar trebui sa reduci utilizarea antibioticelor, dulciurilor si a consumului de sare. Antibioticele sunt cunoscute pentru ca determina balonarea excesiva a stomacului. Ele distrug bacteriile inofensive prezente in mod normal in 
tractul digestiv ce ajuta la digerarea alimentelor. 

Pilulele contraceptive, de asemenea, cauzeaza balonarea. Alimentele dulci si bogate in grasimi sunt una dintre cauzele principale ale tulburarilor stomacului. Incearca sa reduci consumul lor. Ai grija si la aportul de sare.

Iata cateva cai de atac impotriva balonarii:

1. Consuma alimente ce contin fibre, precum legume proaspete, cereale. O 
dieta bogata in fibre elimina constipatia si conduce la un nivel mai scazut al gazului.

2. Multe persoane si in special copiii consuma chipsuri si fast-food fara sa stie cat de daunatoare sunt pentru sanatate. Ele contribuie si la cresterea ratei de balonare, asa ca este indicat sa le eviti.

3. Consuma alimente ce contin potasiu. De exemplu: ciupercile, varza, conopida, sparanghelul. Acestea ajuta la scaderea nivelului de sodiu din organism. Cu cat mai putin sodiu (sare) consumi, cu atat mai repede vei scapa de balonare.

4. Consuma iaurturi probiotice sau ceai de menta care elimina disconfortul.
1.        Astfel, este necesar sa bei inainte de micul dejun, un pahar cu apa in care adaugi zeama unei lamai. Acest proces te va ajuta la eliminarea toxinelor acumulate in organism. 
2. Vitaminele B6 si E sunt si ele de un real folos. 
3. Dat fiind ca balonarea apare ca urmare a gazelor intestinale si a retentiei de lichide, este indicat sa consumi zilnic cei doi litri de apa.
4. Fa infuzii de tei, menta, cimbru, anason sau rozmarin. Sa ai mereu la indemana in calatoriile tale macar unul dintre aceste ceaiuri.
2.        (consuma legume proaspete. 
6. Evita neaparat chipsurile si mancarea de la fast-food.

8. De asemenea, consumul iaurturilor probiotice favorizeaza eliminarea disconfortului.
9. Fereste-te pe cat se poate de excesul de cofeina si incearca sa nu bei mai mult de doua cafele pe zi.
10. Nu manca niciodata fructe proaspete decat dupa ce a trecut un interval de timp de cel putin o ora dupa masa. 

CONSUMUL DE APA IN DIETA ALCALINA
3.        In dieta alcalina se recomanda sa consumati apa in proportie de 80% din lichidele zilnice. Apa trebuie sa fie la un pH cat mai mare (deci cat mai alcalin) 8.0 pH ADICA, de aceea este recomandat sa achizitionati un filtru de apa pentru bucatarie, filtru care creste si pH-ul apei. REAL WATER






'via Blog this'